Search our Site

logo

Последни статии

Кино
Октомври 22, 2019
Мелодрамата "Жокера"
Изкуство
Октомври 13, 2019
Ad Parnassum и домът на поезията
Общество
Октомври 04, 2019
Да видиш истинската природа
Философия
Септември 06, 2019
Да живееш и мислиш като Жил Шатльо
Общество
Юли 04, 2019
Дистопичното езеро
Философия
Май 07, 2019
Що е код?
Литература
Март 17, 2019
Из романа „βλάχος“
Общество
Март 02, 2019
Защо умря Бог?
Кино
Февруари 24, 2019
Мястото-музей

Последно Видео

списание dВЕРСИЯ

Новият брой (10)
на списание dВЕРСИЯ.
На фона на обичайната безалтернативност, в настоящия брой на dВЕРСИЯ ще се опитаме да погледнем на ЕС критично и от една лява перспектива. Ще поразсъждаваме върху мястото на страната ни в Европа отвъд фанфарите и крайно консервативните страхове, като същевременно мислим и за възможностите пред самия Съюз в глобална перспектива. 


Брой (9)
на списание dВЕРСИЯ.
С този брой на dВЕРСИЯ си поставихме задачата да предложим следващата стъпка и да се опитаме да видим къде бихме искали да бъдем и докъде бихме могли да стигнем, ако използваме по-пълно заряда и уроците на революциите. Което неминуемо поставя въпроси за мечти и реалност, политическо въображение и политическо действие, централни не само за Октомврийската революция, но и цялостно за революцията като феномен. Именно тези проблеми ще се опитаме да разгледаме в дълбочина в деветия ни брой. При това като залог, който, в крайна сметка, е далеч не само български. 

Популярни статии

Фотография
Белите пясъци
Философия
Що е код?
Общество
Що е наука?
Общество
Ризоми?

Клуб "Смисъл"

Клуб "Смисъл": Филмът на Адела Пеева „Да живее България!“, който проследява дейността на няколко младежи в Стара Загора, София и Пловдив, определящи себе си като националисти, предизвика доста противоречиви реакции както в България, така и в Европа.


Клуб "Смисъл": Архитектурата сега, повече от всякога, е диалог между модерни идеи, утопии за бъдещето и рамката на контекста на съществуващата среда. Във всяка една епоха резултатът от тази комуникация показва предпочитанията на обществото към една от трите страни.

Клуб "Смисъл": Миймовете спомагат ли за обществения дебат и политизиране на хората или обратното - водят до фрагментирането на публичанта среда и развиването на контракултурни практики?


Други дискусии


adopto в Instagram
Всички материали са част от
Creative Commons Attribution
No Derivatives 4.0 Int. License

Получавайте новини всяка седмица.